Den här bloggen kommer jag att använda för att dokumentera mina alster. Jag tycker om att sy lappteknik, en del kläder, sticka och brodera.

söndag 10 april 2011

Kasse till leksaker

I går sydde jag en kasse som jag tänkte ge min mor så hon har något trevligare än en gammal ICA-kasse att samla leksaker till barnbarn och barnbarnsbarn i.
Jag sydde den efter ett mönster från Ericas TygVerkstad. Mönstret var lätt att följa och väskan har en bra storlek - så det kommer nog att blir fler.

Kafferast

Nu är löparen helt klar, även om jag inte följt mönstret helt. Jag tror att jag kommer att sy en löpare efter samma mönster en gångt till då det var ett kul mönster att följa.
Baksidan är enfärgad i samma rosa tyg som bakgrunden på toppen. Jag har frihandskviltat i de rosa fälten och det tror jag blev bra.

lördag 2 april 2011

Kafferast

På den mejllista jag är med gäller just nu att sy en löpare efter ett givet mönster. Jag hade en trave rester efter ett annat projekt som jag valde att sy av.
Jag har nu sytt klart toppen och är nöjd över resultatet - men när jag kollar mot mönstret har jag missat en liten detalj. Jag har nu bestämt mig för att det är bra som det är.
Nu skall jag bara kvilta och sy på avslutningskant. Jag tar natten på mig för att fundera på hur jag skall kvilta - kanske blir det frihandsvkilt. Det gick ju ganska bra sist.