Den här bloggen kommer jag att använda för att dokumentera mina alster. Jag tycker om att sy lappteknik, en del kläder, sticka och brodera.

söndag 15 maj 2011

Kuddar till Emilie

Även om det varit tyst och lugnt här på bloggen har det trots allt blivit lite gjort vid symaskinen. Jag har sytt några kuddar till min dotter. Och jag har använt väldigt mycket resttyger - och det är väl lite det som jag tycker att den här hobbyn innebär. Att använda rester eller gammalt och göra något nytt av det.
Denna är dock undantaget som bekräftar regeln. Den är sydd av nya tyger (från Stoff och Stil) och jag har sytt för hand över pappmallar. Mallarna är dessutom från sjuttiotalet då jag sydde mina första lapptäcken med hjälp av dessa mallar. Dessa har tyvärr försvunnit under årens lopp.

Denna kudde är sydd efter en idé från Fat Quarter där jag har fyllt trianglarna med lite vadd för att få en viss tredimiensionell känsla. Och ja - det är min fot som syns på fotot!

 En nioruta som är delad på mitten och bildar ett helt nytt mönster.En vanlig nioruta med lite frihandskviltning.

Baksidorna har jag sytt likadan även om de har lite olika tyger men med tre knappar. Jag tycker det är en både praktsik som dekorativ stängning.


4 kommentarer:

 1. Det var många fina kuddar du sytt och i härliga sommarfärger. Läckert!
  Kram
  Carmen i Malmö

  SvaraRadera
 2. Härligt färgglada kuddar till dotera. kram Veronica

  SvaraRadera
 3. Vad du jobbat på bra och fått ihop så fina kuddar!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Söta kuddar! Härliga färger.
  Kram

  SvaraRadera